Місія групи "Велоцвіт"!

Наша мета полягає в зборі мільйонів голосів підтримки, щоб виступити одним, єдиним, потужним голосом, щоб зробити велосипед-більш безпечним, більш зручним і більш привабливим для всіх.

Для тих, хто досі на своїх двох і шукають двоколісного друга чи запчастини до нього:
-------------------------------------------------------------
Чекаємо на питання, замовлення, уточнення сюди:

icq: 455-107-336
skype: ma3cs7
м.Київ: +38 093 808 72 60
м.Львів: + 38 032 244 01 08
+ 38 097 967 56 43
А також приходьте сюди і все самі побачите:
магазин "Велосвіт", м.Львів, вул.Городоцька,174, вхід через діловий центр "Вулик"

вівторок, 26 липня 2011 р.

SoBi- Система спільного користування велосипедами базована на смартфонах

Стаття перекладена звідси. Автор: James Thomas


Приблизно в цей же час минулого року, я писав про ЕТTА велосипед, напівлежачий міський велосипед, який Нік Фолі розробив в рамках дисертаційного проекту в Пратт. З тих пір, Нік завершив навчання і почав працювати з проектною групою компанії спільного користування велосипедами Social Bicycle. Нік пояснює, що Social Bicycle (SoBi) це система спільного користування велосипедами, в якій використовується "розумний" велосипед, а не "розумні" станції.  Кожен велосипед має вбудований GPS, стільниковий передавач і електронний замок, який дозволяє людям знаходити і розблоковувати велосипеди використовуючи свої смартфони." Я думаю, це дуже цікава ідея, і ідея усунення фіксованих док-станцій в системі спільного користування велосипеда обіцяє знизити загальну вартість системи (велосипеди можуть також бути розблоковані шляхом введення ПІН-коду користувача за допомогою клавіатури на самому велосипеді).
Наразі, команда SoBi шукає фінансування на Kickstarter, і ви можете дізнатися більше про концепцію там. Крім того, перевірте останні пости в Designboom для отримання додаткової інформації про проект та дизайн велосипеда, над яким працює Нік. Що стосується самого велосипеда, Нік пояснює:
"Напрямок, який ми вибрали для нашого велосипеда, був чимось на зразок класичного дизайну керований сучасним утилітаризмом. Класична "step-through" геометрія - перевірений часом спосіб зробити велосипед зручним для людей різної гнучкості. Вал приводу, що може здатися новинкою чи інновацією, насправді добре зарекомендувала себе технологією, що ідеально підходить для застосування до системи загального користування велосипедами. Невелика кількість додаткової ваги є незначним в порівнянні з більш високою міцністю і чистотою в порівнянні з ланцюговою системою ".
Команда «Social Bikes» планує мати 60 прототипи велосипедів готових цієї осені, і повністю робочу система готовою на початку наступного року. SoBi велосипед із замком GPS і P2P можливістю спільного використання може бути доступним як споживчий продукт. Я з нетерпінням чекаю, щоб почути більше про цей проект, як він розвивається, і буду обов'язково тримати вас в курсі.
Автор:Джеймс Томас
Переклад: Велоцвіт

1 коментар:

  1. Реально, якщо така система працюватиме в Нью-Йорку, то у нас вона теж мусить прижитися.І мови не може бути тепер про якийсь європейський менталітет, якого нема, тому такі системи не приживуться!

    ВідповістиВидалити